Red velvet cake

ČO JE TO?

Červený zamatový koláč so smotanovým syrom.! Nadýchaný, jemný s najdokonalejšími sametovými textúrami! Je to čokoláda? Je to vanilka?

Red Velvet Cake nie je len kakaový koláč s červeným potravinárskym farbivom. Tento koláč je mäkší ako väčšina koláčov, je “sametový” a jeho kakaová chuť je pomerne mierna. Pre tých, ktorí nemajú radi príliš sladké zákusky je tento druh zákusku ideálny na maškrtenie. Má veľmi jemnú sladkú chuť s nádychom cmaru. Celé je to veľkoryso utlmené v nadýchanom smotanovom syre.

Tento koláč je veľmi populárny v Amerike predovšetkým na juhu Spojených Štátov, v Austrálii je jeho jedenie doslova kultové.

Táto americká klasika si našla cestu aj k nám. Neexistuje jeden univerzálny a originálny recept na tento výnimočný a šťavnatý zákusok.

My Vám prinášame Red velvet cake obohatený o domáce  cviklové pyré a bio cmar z Oravy. Cviklové pyré s cmarom následne udržiava koláč vlhký a nadýchaný. Táto kombinácia je skutočne božská, pri jeho degustácií sme boli všetci v siedmom nebi. 😀

Cvikla a cmar idú ruka v ruke

Zdravou prísadou red velvet je domáce cviklové pyré od slovenských pestovateľov. Konzumácia cvikle či už v surovom alebo varenom stave chráni pred rakovinou. Je to imunitná bomba, ktorá pomáha proti zápche, povzbudzuje činnosť žalúdka, zlepšuje pružnosť ciev a znižuje krvný tlak. Dodáva pružnosť vlasom, nechtom a pleti a má omladzujúci efekt.

Cmar je zdravší ako mlieko

Tradičný cmar je mliečny výrobok, ktorý vzniká pri mútení masla. Môže sa pripravovať aj kysnutím mlieka alebo zmiešaním mlieka s pravým cmarom. Cmar má menej tuku a kalórií ako mlieko, je vhodný aj pre športovcov, pretože obsahuje veľa kvalitných proteínov a dvojnásobné množstvo lecitínu v porovnaní s mliekom.

Novinku Red velvet cake obohatený o domáce cviklové pyré a bio cmar si môžete vychutnať v našej cukrárni už od piatku 8.2.2019.