Prinášame  Vám osem zaručených tipov ako mať upečenú svadobnú tortu podľa Vášho priania a zároveň na ňu neminúť celý svadobný rozpočet. Upiecť výbornú svadobnú tortu je umenie, ušetriť na nej je kumšt a preto sa s Vami radi podelíme ako na to.

  1. Zvoľte jednoduchý dizajn

Čím viac je práce s výrobou a zdobením svadobnej torty, tým viac zaplatíte. Je veľa spôsobov ako mať úžasnú svadobnú tortu aj keď zvolíte jednoduchšie zdobenie. Jednoduché kvety vyrobené z fondánu alebo živé kvety, prírodné materiály, čerstvé ovocie sú prvky, ktoré Vašu svadobnú tortu okrášlia a dodajú jej jedinečný dizajn. Pravidlom menej je niekedy viac určite nič nepokazíte.

                                                                      svadobná torta so živými kvetmi

  1. Menšia výška torty je efektívnejšia

Prispôsobte dizajn torty tak, aby sa s ňou dalo ľahko manipulovať pri krájaní. Narodeninové torty, torty jednoposchodové, ktoré pečieme sú bežne na výšku 7cm, svadobné torty majú výšku 10 cm, /rozumie sa tým výška jedného poschodia/, čo je vhodný rez na vykrojenie a servírovanie. Určite sa už aj Vám stalo, že ste dostali na tanier kus torty, ktorá sa hneď preklopila, pretože bola príliš vysoká. Zároveň nevýhodou vysokého rezu tortu je aj veľký odpad, keďže sa nedá krájať tenšie.https://www.laurent.sk/torty/  

  1. Majte rovnakého dodávateľa na svadobnú tortu aj zákusky

Svadobné hostina, svadobná torta a svadobné zákusky sú momentom, ktorý si každý pamätá. Bohužiaľ sa často stáva, že spomienky na svadobné koláče nie sú vždy pozitívne. Svadobná torta od cukrárky bola síce výborná ale aj drahá, a tak na svadobných zákuskoch objednaných od iného cukrára treba ušetriť a tak ich kvalita môže klesnúť. My z cukrárne Laurent radíme: „ak chcete ušetriť a zároveň mať spokojných hostí, ktorí budú na Vašu svadbu ešte dlho spomínať, zvoľte jedného dodávateľa, ktorý Vám upečie svadobnú tortu, zákusky a výslužky podľa Vášho želania.“. Ak zvolíte jedného overeného cukrára a viete, že jeho práca je profesionálna a kvalitná, jeho výrobky budú kvalitné. Z našej praxe vieme, že keď si objednáte od jedného cukrára tak sa Vám nemôže stať, že síce torta svadobčanom chutila, ale tie svadobné výslužky sa nedali jesť, pretože boli plné nekvalitného margarínu. Torty z cukrárne Laurent sú pripravované výhradne so živočíšnej šľahačky, živočíšneho masla a poctivých surovín, ich kvalitu a chuť  už 9  rokov.

  1. Požiadajte čašníka, aby servírovali menšie kúsky

Často  sa stáva, že svadobná torta sa rozkrája a servíruje ako „veľký krajec chleba“. Závisí to samozrejme aj od šikovnosti čašníka a jeho zručnosti ako Vám svadobnú tortu rozkrája a naservíruje.

Naša rada pre Vás, dohodnite sa s obsluhujúcim čašníkom, aby svadobnú tortu krájal na tenšie kúsky. Ak nebudete servírovať príliš veľké výrezy torty, ušetríte Vaše peniaze, hostia budú najedení ale nie prejedení a nebudú nechávať nedojedené veľké zvyšky torty na tanieri.

  1. Objednajte si sladký candy bar

Sladký bufet plný chutných mini dezertov, rôznych chutí a farebnej pestrosti je trendy a je ideálnym doplnkom Vašej svadobnej hostiny. Viete si ho prispôsobiť svojmu svadobnému dizajnu, naplánovať počet a druh sladkých mini dezertov. Do sladkého bufetu v našej cukrárni Laurent servírujeme tzv. miňonky, ktoré sú mini verziou klasických zákuskov ako napríklad laskonky, dobošová kocka, punčový rez, tiramisu, šamrola, či ovocný košík. https://www.laurent.sk/mini-dezerty/

                                                                                           candy bar

  1. Nehanbite sa spýtať čo stoja svadobné doplnky

Svadobné torty mávajú často svoje skryté náklady. Spýtajte sa na ne ešte predtým, než sa rozhodnete pre svadobnú objednávku. Doplnky ako stojan na tortu, postavičky mladomanželov, či iné doplnky Vám vieme zabezpečiť vo forme predaja alebo podľa potreby zapožičať.

    

                                                                             svadobné figúrky na tortu

 

  1. Chutné nahé torty

Veľkým hitom sú nahé torty, ktoré nie sú potiahnuté marcipánovou hmotou alebo fondánom.

                                                                                nahá svadobná torta 

Ich výhodou je jednoduchosť a nižšia cena, nevýhodou je že, platíte v skutočnosti za korpus, tenkú vrstvu maslového krému a vrstvu džemu. Nahé torty od z cukrárne Laurent vždy prispôsobujeme Vášmu želaniu, jedinečným dizajnom a nezabudnuteľnou chuťou našich plniek. Môžete si vybrať tortovú plnku orechovú, tvarohovú s malinami, čokoládovú s višňami, makovo–nugátovú, nugátovú, schwarzwaldskú a belveder / chuť ako sacher/. https://www.laurent.sk/svadobne-torty/

V cukrárni Laurent uprednostňujeme jednoduchosť pred pečením experimentov a prezdobených výtvorov. Špecializujeme sa na klasické zákusky, ktoré majú jednoduchý dekór, za to ich chuť Vás určite prekvapí.

V cukrárni Laurent sa držíme jednoduchého motta,“ že poctivou prácou človek najďalej zájde“, a preto už 9 rokov pečieme a prinášame aj na Váš stôl, klasiku, ktorá nikdy nevyjde z módy.