Ani vy neviete, ktorú si v Laurente vybrať?

Predstavujeme Vám dve úžasné klasiky, ktoré nikdy nevyjdú z módy.

Ako chutí Belvedre torta?

Torta je pomenovaná podľa barokového zámku vo Viedni, ktorý bol postavený princom Eugenom Savojským. V cukrárni Laurent pečieme túto tortu z treného cesta, do ktorého sa pridáva kakao, korpus potierame dvakrát marhuľovým džemom, preto je táto torta veľmi šťavnatá. Na povrchu torty je čokoládová ganache , čokoláda varená so šľahačkou.

čokoládový korpus, marhuľový džem , 80 g, 2,20 Eur/ks

Čo je to ganche?

Ganache je kombinácia kvalitnej čokolády a živočíšnej šľahačkovej smotany. Môže sa použiť ako poleva či náplň. Ganache bola vymyslená vo Francúzsku v päťdesiatych rokoch 20teho storočia. Podľa toho aký sa použije pomer týchto dvoch ingrediencií sa ganache používa ako glazúra na tortu, plnka do praliniek, tort či makróniek. V podstate je to šľahaný krém, ktorý môže byť z tmavej alebo bielej čokolády

Vedeli ste, že slávnu viedenskú klasiku Sacherovú tortu vymyslel Slovák?

Eduard Sacher sa narodil v Želiezovciach, vylepšil recept svojho otca a povýšil ho na svetoznámy zákusok. Neskôr tento šikovný Slovák založil sieť luxusných hotelov Sacher, ktoré nájdete od Viedne až po Tokio.

Pôvodný recept vylepšil a tak originálna Sacherova torta je potiahnutá čokoládou a pre zvýraznenie chuti doplnená marhuľovou marmeládou. Táto receptúra bola registrovaná hotelom Sacher ako firemná značka a bola prísne strážená v hotelovom trezore.

Sacher alebo Belvedere?

Vizuálne sú tieto dva zákusky veľmi podobné. V zásade sa líšia polevou, ktorá v prípade Sacher torty je čistá čokoládová poleva a v prípade Belvedere torty čokoládová ganache, ktorá túto tortu robí jemnejšou. Druhý rozdiel je v korpuse, ktorý je u Sacher torty čokoládový a u Belvedere torty kakaový.

Obe torty si môžete u nás vychutnať ako tortový rez alebo si ich objednať ako celé torty. Obe torty ponúkame s priemerom 20 cm s výrezom na 10 porcií .Tortu Belvedere pečieme aj s priemerom 24 cm, z ktorej vykrájate 12 – 14 porcií. Tortu Sacher si môžete objednať aj ako darček v štýlovej drevenej krabici.