Najlepším riešením je objednať si svadobnú tortu priamo od profesionálnych cukrárov, ktorí majú skúsenosti a potrebné zručnosti. Vyhnete sa tak zbytočným problémom s chuťou, kvalitou a celkovým prevedením Vašej svadobnej torty.

Aký je postup pri výbere svadobnej torty?

Aby sme ušetrili Váš čas, odporúčame mať jasnú predstavu, ako by mala torta vyzerať. Optimálne je mať aj fotku torty, ktorá sa Vám páči. Druhým dôležitým krokom je koľko hostí budete mať na svadbe a koľko porcií chcete z torty vykrájať. Následne Vám odporučíme druh korpusu a plnky, ktoré sú vhodné pre konkrétny dizajn tak, aby Vám torta nesadla a dobre držala tvar. Je možné každé poschodie nakombinovať v inej chuti, aby chutila naozaj všetkým.

Tri až štyri poschodia je zvyčajný počet bohatej svadobnej torty medzi 80 až 100 ľudí. Tradícia hovorí, že prvé vrchné poschodie sa krája a konzumuje na svadbe, druhé je symbolicky určené na prvé výročie a tretie je rezervované na krst prvého potomka Najspodnejšie poschodie torty sa krája a posiela chýbajúcim priateľom a príbuzným.

V dnešnej dobe je všetko možné, dizajn, počet poschodí a tvar torty už nepodlieha tak tradíciám ako kedysi. Marcipánové torty striedajú nahé torty so živými kvetmi, čerstvým ovocím. Populárne je mať svadobnú tortu vyskladanú z viacerých druhov tort. Znamená to, že Vaša svadobná torta bude pozostávať z viacerých samostatných tort. /viď. foto/

V cukrárni Laurent patria medzi obľúbené kombinácie napríklad jahodový parížan, bounty, jadran, tvarohová torta s malinami, chessecake.

Avšak stále zostávajú určité veci na ktoré sa treba spýtať a na ktoré treba pamätať pri objednaní Vašej svadobnej torty. Pri plánovaní svadobnej torty, zákuskov a svadobnej výslužky určite aj Vám prichádzajú na rozum rôzne otázky, na ktoré hľadáte odpoveď ešte predtým, než si objednáte tú Vašu svadobnú.

Spýtali sme sa šéfcukrára Jožka Baču, na čo netreba zabudnúť pri kúpe svadobnej torty.

  1. 1. Ako skoro pred svadbou sa bude piecť naša svadobná torta?

Torta je vždy pečená tak, aby bola na Váš svadobný deň čerstvá a šťavnatá.

  1. Kto bude piecť moju svadobnú tortu?

V cukrárni Laurent pečú už 9 rokov renomovaní a vyučení cukrári, ktorí majú vyše 20 ročnú prax z cukrárskej výroby a hotelov. Všetky výrobky sú ručná práca, bez pridaných umelých prísad, plniek či práškov.

  1. Koľko svadobných tort ste už upiekli?

Cez ruky našich cukrárov sa už vypieklo nespočetne veľa svadobných tort, zákuskov a miňoniek.

  1. Kde môžem vidieť portfolio svadobných tort z Laurentu?

Naše diela môžete vidieť na našej stránke www.laurent.sk alebo fyzicky máme k dispozícií pár fotiek na našich prevádzkach.

  1. Aké sú Vaše svadobné špeciality?

Našou špecialitou sú chutné a šťavnaté plnky, ktoré sú typické pre našu výrobu. Tieto šťavnaté plnky sú hojné na skutočné ovocie, čerstvý tvaroh, mascarpone, pravú belgickú čokoládu, slovenské orechy a mak. Za tieto plnky ručíme a vieme Vám garantovať tortu, ktorá nie je suchá , pretože je bohatá na chuť podľa našich overených receptúr.

Kvalitnú náplň si vychutnáte nielen v svadobných tortách ale tento vysoký štandard nájdete vo všetkých našich zákuskoch a tortách.

Špecializujeme sa aj na výrobu mini dezertov tzv. miňoniek, čo sú vlastne zmenšené verzie klasických zákuskov, ktoré pečieme. Medzi obľúbené u našich zákazníkov patria ovocný a karamelový košík, jahodový veterník, Belveder / pozn. chuť ako Sacher/, punčový rez, laskonka.

Celý sortiment nájdete na našej stránke v sekcii https://www.laurent.sk/mini-dezerty/

  1. Ak si prinesiem fotku svadobnej torty, viete mi takú upiecť?

Nenapodobňujeme prácu iného cukrára, naše diela sú autorský rukopis práce našich cukrárov. Vaša fotka nám slúži len ako inšpirácia. Svadobnú tortu Vám vieme pripraviť podľa štýlu a tvarovania našich cukrárov a cukrárskych pomôcok, ktoré máme k dispozícii.

  1. Ak nemám jasnú predstavu o svadobnej torte, viete mi ponúknuť nejaký štýl v súlade s mojou svadobnou témou a rozpočtom?

Ceny stanovujeme podľa nášho cenníka  a to od 25-35 Eur za 1 kg torty. Podľa náročnosti na prípravu a podľa vášho rozpočtu Vám vieme odhadnúť veľkosť torty a počet porcii, ktoré vykrojíte

Opačný prípad, ktorý je častý je, že na základe Vami uvedeného počtu osôb stanovíme gramáž a odhadneme cenu.

8: Je možné mať na torte živé kvety?

Svadobnú tortu Vám vieme  ozdobiť iba jedlými kvetmi, ktoré sú na to určené a sú bežne dostupné v špecializovaných predajniach s potravinami. Pokiaľ si chcete dekorovať kvetmi podľa Vašej predstavy, dáme Vám nahú tortu bez kvetov / pripravenú na dekorovanie/. Odporúčame však si ju dodekorovať priamo na svadobnom mieste, aby Vám kvety tortu pri prevoze nepoškodili.

  1. Čakajú ma nejaké navyše náklady na stojan, podnosy, svadobné doplnky? Kedy je treba zapožičané veci vrátiť?

Ak sa rozhodnete si svadobné doplnky požičať, tak ich zálohujeme a  treba ich vrátiť do 3 pracovných dní. Máte možnosť si niektoré doplnky na torty a jednorazové podnosy pod torty zakúpiť a tie sú účtované podľa aktuálneho cenníka dostupného na našich prevádzkach.

  1. Zabezpečujete aj donášku svadobnej torty?

Rozvoz ani donášku na svadobné miesto nezabezpečujeme. Svadobnú tortu je potrebné si vyzdvihnúť osobne na prevádzke, kde ste si tortu objednali.

  1. Aká je výška zálohy za svadobnú tortu a kedy je potrebné ju uhradiť?

Výška zálohy je 50% z predpokladanej konečnej ceny torty. Zvyšok treba uhradiť pri odbere torty.