Žijem prítomným okamihom, hovorí zástupca šéfcukrára Andrej, ktorý pečie tie najlepšie pagáče široko ďaleko.

Skromný, vždy usmiaty cukrár Andrej je členom nášho tímu Laurent  vyše 2,5 roka.

Skoro dvadsať rokov pracoval ako cukrár v hoteli Fórum / dnes Crownplaza/, kde sa sebarealizoval , dostal voľnú ruku a piekol zákusky pre veľké podujatia ale aj náročných hotelových hostí.

Neskôr pôsobil v hoteli Bonbón, kde sa viac špecializoval na klasické zákusky ako punčový rez, dobošový rez, laskonky a iné tradičné druhy zákuskov.

Ako hovorí Andrej:“práca v cukrárni Laurent mi veľmi sedí, nemenil by som, pretože sme tu jedna veľká rodina. „

Pagáč majster Andrej ako ho voláme, naozaj pečie pagáče, ktoré chutia aj na Majstrovstvách sveta v hokeji na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Hovorí, že upiecť pagáč nie je nič náročné len treba mať čerstvé škvarky. Aby pagáče neboli suché pridáva tam varený zemiak. Tak zostanú škvarkové pagáče vláčne a dlhšie vydržia, teda ak sa rýchlo nezjedia. 😀

Najradšej pečiem bábovku

Andrej najradšej pečie dvojfarebnú bábovku poliatu pravou belgickou čokoládou, ktorú máme nastálo v ponuke a patrí medzi obľúbené zákusky  našich zákazníkov. Andrejov tip na bábovku je upiecť šľahanú olejovú bábovku alebo  kysnutú bábovku, ktorá je známa  aj v kuchárskych knihách starých materí.

zloženie: svetlé a tmavé trené cesto, čokoláda, 100 g, 1,30 Eur/ks

Andrej skutočne žije prítomný okamih bez veľkých pracovných snov. Celú svoju energiu a lásku venuje svetu zákuskov a pagáčov vo výrobe cukrárne Laurent. Okrem toho zastupuje v čase neprítomnosti šéfcukrára Jožka Baču , čo znamená, že rozdeľuje prácu cukrárom, dohliada na výrobu  a preberá objednávky od našej pani vedúcej.