Dnes Vám predstavujeme ďalšiu našu skvelú kolegyňu a výbornú cukrárku Evu, ktorá dlhé roky pôsobila ako šéf cukrárka v známej bratislavskej cukrárni kaffe Mayer.

Eva túto prevádzku otvárala a šéfovala tímu cukrárov 21 rokov. Na začiatku zákusky zostavoval známy rakúsky cukrár, neskôr prevzala vedenie Eva a vymýšľala receptúry, podľa ktorých sa piekli zákusky ako ich dnes máte možnosť poznať. Môžeme spomenúť, že aj svadobná torta pre Miriam Kalisovú pochádzala zo šikovných rúk našej kolegyne a jej spolupracovníkov.

Petit  four v Laurente

Eva si svoje zručnosti ešte viac prehĺbila na stáži v rakúskej cukrárni a pekárni. Zdokonalila sa vo výrob e zákuskov známych ako petit four tzv. malé koláčiky, ktoré sa oblievajú čokoládou alebo inou polevou. Obľúbené sú predovšetkým do svadobných candy barov a ako súčasť cateringových bufetov.

Petit four sa robia glazované, pokryté fondánom alebo polevou pod názvom éclairs a tartaletky.

Môžu byť aj suché bez polevy známe ako makrónky alebo pečené aj na slano ako súčasť cocktail parties a bufetov.

V našej ponuke  ich nájdete ako mini dezerty alebo  tzv. miňonky, čo sú vlastne mini verzie klasických zákuskov ako napríklad punčový rez, laskonka, belvedere, ovocný košík a ďalšie. Sú  ideálne svojou veľkosťou  ako súčasť svadobných výslužiek,  svadobných candy  barov a narodeninových bufetov.

Ručná výroba kaiseriek

Ďalšou rakúskou  skúsenosťou bola prax v ručnom pečení kaiseriek, ktoré sa dnes  vyrábajú predovšetkým strojovo.  Zaujímavosťou bol  Evin rakúsky kolega, ktorý tieto kaiserky robil každý deň ručne 8 hodín a to viac ako 20 rokov.

Tip na linecké cesto

V Laurente  sa Eva venuje predovšetkým pečeniu klasických  zákuskov a jej špecialitou je linecké cesto,  z ktorého pečieme obľúbené  vianočné a veľkonočné  čajové pečivo

Evin tip na výborné linecké cesto spočíva v odležaní cesta v chladničke aspoň jeden deň dopredu.

Na linecké kolieska odporúča použiť zásadne kyslú ríbezľovú marmeládu. Rada pečie aj koláče podľa receptúr našich starých materí. Je zástancom využívania sezónnych ingrediencií a sezónneho ovocia. S láskou pripravuje úžasné ovocné náplne, ktoré sú súčasťou našich tort a zákuskov.

Príďte  ochutnať  napríklad svieži letný  jahodový a lesný parížan a tvarohovú s malinami, ktorú si naši zákazníci radi objednávajú.